Dor de poetul Grigore Vieru

     Poetul neamului, Grigore Vieru, aprinde candela iubirii în inimile   noastre prin căldura și simplitatea versului său. A cîntat ființa eternă a Mamei, a Limbii și a Patriei.

    Din dor de ”copilul cel mare al neamului”, Colegiul Politehnic din Chișinău a organizat, la 14 februarie 2015, Gala Festivalului-Concurs republican de creație artistică ”Floarea omeniei”, ediția a IV-a. La acest eveniment de omagiere a 80 de ani din ziua nașterii poetului Grigore Vieru au participat cei mai talentați elevi ai colegiilor din Republica Moldova.

    O prestație bună a avut-o și Colegiul de Construcții din Hîncești. Cu diplome de participare au fost menționați elevii Munteanu Mihaela, grupa C-121, pentru recitarea poeziei ”Urme pe nisipul auriu” și Paraschiv Mihaela, grupa C-142, pentru recitarea poeziei ”Transplantare”. 

    La secțiunea recitare, eleva grupei C-121, Gînu Georgeta, a fost premiată cu diplomă de gradul II și medalie de merit pentru poezia ”Duminica”.

    Trofeul pentru Premiul Mare la secțiunea creație proprie muzicală a aparținut elevilor Leahu Cătălina, grupa C-141 și Leașcenco Mihai, gupa C-121 , care au interpretat balada ”Dor de ploaie” pe versurile poetului.

   Succesul obținut este rodul muncii depuse de elevi și cadrele didactice Ungureanu Axenia, prof. de limba și literatura română, grad didactic II și Martin Viorel, conducător artistic. Publicul a fost impresionat de intenția organizatorilor festivalului de a dărui spitalului oncologic lucrările de artă plastică realizate în baza versului vierean de către elevii participanți la concurs. Poetul a durat o Casă a Poeziei în care trăieşte un neam întreg. El trăiește, e lîngă noi, respiră și vorbește prin vers, prin cîntec și pictură.

 

 

Valentina Golban,

Colegiul de Construcţii Hînceşti, dir. adj. educ.

Last modified on Sunday, 29 March 2015 19:04