Păstrați tradiția Dragobetelui!

 

     Din dragoste, de Dragobete, la Colegiul de Construcții din Hîncești s-a organizat  o sărbătoare  a îndrăgostiților.  Patru  perechi concurente au îndrăznit să dăruiască iubirea lor față de cîntec, dans, artă dramatică  publicului  însetat de frumos. Concursul a fost  construit din 4 probe în care juriul a apreciat după merit.

     La pauzele dintre probele concursului , cei prezenți  au fost încîntați de vocile elevilor Guștiuc Dumitru, grupa COT-141, Bodișteanu Daniela, grupa C-141, Chilari Anatolie , grupa EI-141 și a conducătorului artistic, Martin Viorel. La finalul concursului, Artene Andrei, șef de secție CCH a felicitat pe cei prezenți cu  sărbătoarea Dragobetelui, anunțînd și rezultatele jurizării.  Locul I-îi a fost acordat perechii Leașcenco Mihai și Arhire Valentina, ambii din grupa C-121, care ne-au încîntat cu ingeniozitatea și  măiestria lor interpretativă. Alegerea publicului a coincis cu cea a juriului , fiindcă apreciarea ”Simpatia publicului”  a fost acordată tot acestei perechi.

     Locul II a fost oferit perechii Basarab Victor, grupa ACGV-141 și Leahu Cătălina, grupa C-141. Deși sunt anul I-îi, au demonstrat talent și  originalitate.

     Cei mai romantici s-au dovedit a fi Serbenco Richard și Deliu Elena, grupa C-122, care au lăsat dragostea să strălucească în bogății de fantezie și pasiune, clasîndu-se pe locul III. Perechea care a fermecat publicul prin dans a fost Mămăligă Dumitru, grupa CCIA-122 și Verdeș Tatiana, grupa EI-131.

     Iubirea e sentimentul care ne dă putere, ne face întotdeauna mai buni, mai generoși.  Viața fără dragoste își pierde sensul. Și dragostea este sentimentul care are valoare numai dacă îl dăruiești. De aceea cei prezenți au fost îndemnați să nu se zgîrcească în a dărui iubire și a fi pregătiți pentru a primi în suflete o dragoste sinceră  și înălțătoare.

     Dragoste nu numai de Dragobete, dar în orice moment al ființării noastre pe acest pămînt, fiindcă:

     ”Păstrînd iubirea, păstrăm nemurirea / A tot ce ste viu sub cer.”  (G. Vieru)

 

 

Valentina Golban,

Colegiul de Construcţii Hînceşti, dir. adj. educ.